Välkommen hem! Nu står ett härligt, smidigt och tryggt liv för dörren. Ta med morgonkaffet ut på den soldränkta gräsmattan och njut. Se barnen springa över till kompisen i huset bredvid. I ett nyproducerat hus i Staffanstorps nya stadsdel Vikhem finns tid för allt det du vill fylla livet med.

 • Byggstart Q2 2024
  Status Till salu
 • Inflyttning Preliminärt december 2024
  Omfattning 16 radhus, 2 parhus (4 bostäder)
  Arkitekt Arkitema
  Mäklare Bjurfors
  Säljbroschyr Ladda ner här
  Trygghetspaket Ladda ner här

Äng och parkområde utanför dörren. Skola, förskola och sportcenter precis runt knuten och det fina torget med matbutik, kvarterskrog och andra verksamheter på några minuters gångavstånd. Det nya radhuskvarteret Vikhems Ängar ligger på ett fantastiskt läge på Vikhem. Design, kvalitet och hållbarhet är ledord för bostäderna, men viktigast av allt är att du och din familj ska få allt det ni önskar av ert hem. Nu startar vi försäljningen av äganderätterna i Vikhems Ängar. Först ut är områdets populära parhus.

Fasad parhus
Radhus i Vikhem
varje radhus har egen trädgård

En småstad vägg i vägg med storstan

Vikhem är en ny gemytlig stadsdel i södra Staffanstorp som utvecklas för att ge dess snart 1000 invånare extra mycket livskvalitet. Den vackra, gröna miljön med ängar, parker och gröna stråk genom samhället skapar en känsla av lugn och främjar lusten att mötas ute.

Allt du behöver för en bra vardag finns i och runt Vikhem. Vid torget finns idag minilivs, pizzeria och frisörsalong, och fler verksamheter är på väg. Behöver du ett större serviceutbud ligger Staffanstorp centrum en kort cykeltur bort. Bussen tar dig till Malmö och Lund på bara 20 minuter. Köpenhamns flygplats ligger ca 40 minuter bort.

Kvarteret

Kvarteret Vikhems Ängar ligger på ett lugnt och familjevänligt läge i området, granne med den gröna Vendelparken i syd och den nybyggda Engelska skolan i norr. När allt är klart kommer det finnas 16 radhus och 2 parhus (4 bostäder) om 105, respektive 126 kvm – samtliga har solceller på taket. 10 av dem säljs som äganderätter och 10 som bostadsrätter.

Radhusen får ljusa tegelfasader i samtida tolkning av den sydskånska byggtraditionen. Varje husentré har en förgårdsmark av privat karaktär och en mysig trädgård som ramas in av plank och buskar.

Bostäderna

I Vikhems Ängar bygger vi moderna och välplanerade radhus och parhus i två storlekar, speciellt utformade för familjens behov. Vi har fokuserat på att livet både ska vara härligt och smidigt att leva. För vi vill att du ska få tid till din fritid.

Entréplanet är husets sociala del, och här umgås familj och vänner bekvämt. Ljuset strömmar in genom de stora fönsterpartierna i vardagsrummet som du lätt öppnar upp för att ta ut i den fina trädgården som öppnar upp mot kvarterets mitt. Här finns även kök, vardagsrum, badrum och tvättstuga.

En trappa upp ligger familjens mer privata våning med plats för egentid och lugn när det behövs. Här finns master bedroom och 2-3 välplanerade rum för sömn, arbete, hobbys eller kanske en extraordinär walk in closet?

Läs mer om bostäderna hos mäklaren Bjurfors

”Det är en fröjd att leva i en fager miljö.”

Två unika designkoncept

På Resona bryr vi oss om inredning lika mycket som våra kunder och lägger alltid extra stort fokus på att skapa hem och design som du kommer trivas med länge. Vikhems Ängar ligger på en vacker, naturlig plats med ängar och parker runt omkring. Det fångas upp i inredningen och två specialdesignade koncept har tagits fram; Fröjd och Fager.

Fröjd har en något dämpad ljus, lugn varm bas, och Fager är ett ljust inredningskoncept som öppnar upp för att forma och färgsätta ditt hem helt efter eget tycke och smak. Gemensamt för båda koncepten är gedigna, kvalitativa och miljövänliga materialval som tåls att nötas på och trivas i länge. Köper du ett brf-radhus får du välja det designkoncept du önskar, utan tillkommande kostnad*. Köper du ditt radhus eller parhus som äganderätt får du välja och mixa fritt från de olika inredningskoncepten samt även välja om du vill ha 1-stavsparkett eller kanske ett svart blandarpaket?

Hållbarhet

Hållbarhet är ett ledord för Resona. Du märker det inte bara på de energieffektiva och miljövänliga materialval som görs när vi skapar våra bostäder. På husen i Vikhems Ängar kommer det sitta solceller på taket och husets grund är klimatförbättrad vilket innebär att betongen som används har lägre klimatpåverkan i och med att mängden cement har minskats. Under produktionstiden har vi givetvis sett till att minimera onödigt spill av material och energi, och runt omkring Vikhems Ängar är målet att den biologiska mångfalden ska bli bättre än den var innan kvarteret stod där.

Anmäl intresse

Håll dig uppdaterad om projektet och få förtur att boka en bostad.

Storlek
Typ
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 • Kommande
 • Till salu
 • Under produktion
 • Färdigställt