Välkommen till Momentum - hållbarhet på riktigt!

Momentum

  • Byggstart 2024
  • Status Planering
  • Omfattning 88 lägenheter
  • Arkitekt Krook&Tjäder
  • Mäklare Fastighetsbyrån
  • Projektsida: Momentum

På bästa centrala läge i en av Sveriges mest innovativa stadsdelar skapas Momentum. I en unik satsning på boendekvalitet och mycket höga miljö- och hållbarhetsmål utvecklar Resona i samarbete med arkitektbyrån Krook & Tjäder ett levande kvarter med 88 toppmoderna och trivsamma hem.

Momentum omfattar tre hus, skapade som en sammanhängande helhet men med egen karaktär och stor variation av lägenhetstyper och boytor. Längs den lugna gångfartsgränden som kopplar Brunnshögstorg till Nobelparken ligger Momentum A som erbjuder generösa genomgående lägenheter för exempelvis familjer. I bottenplan skapas flexibla etagevåningar – en form av stadsradhus med egen ingång och terrass på gården som ger ett unikt boende och bidrar till en småskalig och inbjudande gatumiljö. Mot Brunnshögsgatan etableras en mer urban karaktär genom Momentum B – ett stadsmässigt tegelhus där lägenheterna är lite mindre men lika påkostade och genomtänkta i materialval och planlösning. Intill hittar du Momentum C som ger unik karaktär till kvarteret med träpanel och stora grönytor direkt framför huset. Vissa lägenheter får en del med egen ingång, vilket öppnar för flexibla nyttjandelösningar. Ett fåtal helt unika hem skapas högst upp i husen, med studiokänsla, höga takhöjder, loft och takterrass.

Stor omsorg har lagts på gemensamma ytor. Ett trivsamt entrétorg och generös lobby välkomnar dig hem.

Innergården utvecklas till en grönskande oas med biologisk mångfald och ytor för både gemenskap, lek och avskildhet. Tillgängligheten för cyklar är mycket god, med förvaring och serviceyta. Bilbehovet minskas genom både cykel- och bilpool.

Med innovation och hållbarhet i fokus.

Området

I Brunnshög växer framtidens stad nu fram. Här kommer snart 40 000 personer leva i en myllrande stadsdel som utformats med människa och natur i tanken. Parker och infrastruktur är redan på plats. Hållbarhetsambitionerna genomsyrar inte bara stadsdelens byggnader utan hela upplevelsen av att bo här – en attraktiv och varierad urban miljö med arkitektoniska kvaliteter, mycket grönska, kommunikationer, upplevelser och all tänkbar service. Och du som bor i Momentum sitter på första parkett.

Hållbarhet

Momentum är ett plusenergihus, vilket innebär att det på årsbasis har större energiproduktion än energibehov. Detta åstadkommer vi bland annat genom spillvattenvärmeåtervinning, dvs att värmen i utgående vatten från byggnaden (som kommer från dusch, tvätt, disk osv) återvinns, och en stor mängd solceller. Momentum kommer bli Miljöbyggnad guld, vilket bland annat innebär att vi lägger extra fokus på dagsljus, materialval och energianvändning. Innergården är utformad för att kunna fördröja dagvatten, främja biologisk mångfald och trivsel. Klimatpåverkan från produktion är ca 30% lägre än IVLs och KTHs referensvärde för flerbostadshus. Detta lyckas vi med genom att aktivt leta efter bättre läsningar, minska mängder i produktion och använda klimatförbättrad betong.

Du kan vara stolt över att du bor i ett hus där stor omsorg har lagts på att minimera energibehov och klimatpåverkan. Eller så behöver du inte tänka på det alls, det räcker med att du lever och trivs i ditt hem. Miljölösningar och energisparande teknik finns där ändå och förenklar din vardag. Det är långsiktig hållbarhet på riktigt.

  • Kommande
  • Till salu
  • Under produktion
  • Färdigställt

Anmäl intresse

Håll dig uppdaterad om projektet och få förtur att boka en bostad.

Storlek
Typ
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.