På Barkarbystadens bästa adress och med tunnelbanan som närmsta granne utvecklas ett innovativt och pulserande stadskvarter.

 • Status Uthyrning och inflyttning pågår
  • Omfattning 397 lägenheter, Co-living, kontor, restauranger, detaljhandel
   och service
 • Arkitekt DinellJohansson

Det är på en av Barkarbystadens bästa adresser som Resona och den prisbelönta arkitektbyrån DinellJohansson fått möjlighet att utveckla en kompromisslös helhetsvision – ett innovativt och pulserande stadskvarter format efter den aktiva, rörliga och sociala vardag som vi människor mår bra av. Här är ett hem förstås en vacker och välplanerad lägenhet, men du får också optimala kommunikationer och en inbjudande och mysig gatumiljö med restauranger, kaféer, butiker och service.

Totalt utvecklas fem hus i Kvarter 11. De tre bostadshusen Helio, Livia och Luna omfattar 397 lägenheter – från optimalt planerade ettor till generösa två rum och kök. Det är moderna hem med härligt ljusinsläpp och genomtänkta detaljer.

De två hörnhusen med sina karaktäristiskt rundade former bildar landmärken i stadsmiljön och får unika funktioner. I det ena hittar du det  boendekonceptet Colive och i hörnet Barkarbyvägen Flygfältsvägen skapas flexibla lösningar för arbetslivet genom toppmoderna kontorslokaler. I kvarterets gatuplan ryms restauranger, kaféer, service och butiker. Innergården är lummig och innehåller bland annat grillplatser och utegym. Kvarteret kommer dessutom ha egen bilpool och cykelpool för att minska behovet av egen bil.

För att komma till bostäderna i Helio och Luna: Klicka här
Och till Livia: Klicka här

Ett pulserande stadskvarter.

Området

Kvarter 11 ligger centralt i Barkarbystaden omgivet av torg, park och publika ytor. Det skapar inte bara en trevlig närmiljö utan gör att de flesta vardagsbehov kan uppfyllas inom ett stenkast. Redan i dag är kommunikationerna bra och när tunnelbanan invigs, med en station rakt över gatan, blir tillgängligheten svårslagen.

Hållbarhet

Kv11 har lägenheter, kollektivboende, kontor, restauranger, detaljhandel och service för att du ska kunna göra väldigt mycket utan att lämna kvarteret. Om du ändå vill göra det ligger den kommande tunnelbanenedgången tvärs över gatan. Projektet har bilpool och cykelpool så att du lätt ska kunna förflytta dig utan att äga en egen bil. Kv11 kommer byggas enligt Miljöbyggnad Silver. Energianvändningen blir låg tack vare bergvärme och solceller. Klimatpåverkan från produktion har minskat med 20% främst tack vare klimatförbättrad betong och arbete med att minska bottenplattans klimatpåverkan.

 • Kommande
 • Till uthyrning
 • Under produktion
 • Färdigställt