Längtar du efter att bo på en plats som bokstavligen erbjuder det bästa av två världar? Med ett smidigt, socialt och roligt stadsliv å ena sidan och ett trivsamt och rogivande liv mitt i naturen å andra sidan? Då kommer hela familjen hitta sitt äventyr här. Och hitta hem.

På ett centralt och unikt läge i Järvastaden, med en vacker naturspark och skogen som granne, utvecklar nu Resona Äventyret. Ett modernt kvarter där naturens färger fått vara inspiration för färgsättning och materialval. Förskola och skola, lekplatser, affärer, restauranger och kommunikationer finns precis runt knuten. Familjens alla fritidsintressen och nya vänner lika så.

Design, kvalitet och hållbarhet är ledord för våra bostäder och vare sig du är på jakt efter en effektiv tvåa eller en storartad taklägenhet med terrass, så vågar vi lova att du får ett hem att trivas i och älska för lång tid framåt.

Kök i öppen planlösning i Brf Äventyret
Lägenheter designade att sätta guldkant på livet
Sovrum Brf Äventyret
Barnsovrum i Brf Äventyret
Badrum i Brf Äventyret
Uteplats brf Äventyret

Området

Järvastaden har seglat upp på topplistan hos många som letar efter en naturnära, trygg, fin och smidig plats att bo på. En levande stadsdel med småstadskänsla där alla bekvämligheter du kan önska finns utanför dörren, och där Stockholm City och Westfield Mall of Scandinavia bara är ca 10 minuter bort med pendeltåget från Ulriksdal. Buss 540 tar dig snabbt till Universitetet och tunnelbanan.

2007 flyttade de första in i sina nya bostäder i Järvastaden. Nu finns ca 3000 hushåll här och fler grannar ska det bli. Det har lagts mycket tanke på att skapa en varierad och trevlig stadsbild med bostäder i stor variation och med parker och torg där människor lätt kan mötas.

Barnens stadsdel

Ett ord som många beskriver Järvastaden med är barnvänligt och det är ingen slump. Här finns en uttalad ambition att skapa drömboende för barnfamiljer. Att gå runt i stadsdelen är en spännande utflykt i sig då det finns flera roliga parker att utforska. Populära Mulle Mecks lekpark är nog den mest kända men här finns bland annat även Spegeldammsparken och Naturmarksparken. Igelbäckens naturreservat är härligt att utforska för hela familjen och på vintern samlas alla åksugna vid områdets skridskobana.

Flera förskolor och skolor är etablerade i området. Det senaste tillskottet blir en förskola som kommer att ligga i just kvarteret Äventyret. Smidigare kan det inte bli!

Mulle Mecks lekpark
Naturen nära i Järvastaden

Kvarteret

En promenad runt kvarteret vittnar om de två världar som gör Äventyret så unikt. Fasaderna i norr, nordöst och nordväst löper längst fina, levande stadsgator och flerbostadshus fyllda med trevliga grannar. I sydost öppnar det gröna och rogivande parkområdet och skogen upp sig.

Den lummiga innergården är skapad för Äventyrets nyfikna barn och vuxna som vill kunna ta en kaffe och umgås med grannarna. Här finns balansbana, umgängesytor och grillplats. Träd och buskar binder ihop gården och skapar olika trädgårdsrum som bjuder in till att slå sig ner. Den fjärde huskroppen rymmer en F-3 skola vars gård är placerad på andra sidan fasaden ut mot parken. Har du barn på kvarterets skola så blir hämta-lämna aldrig smidigare än så här.

Kvarteret Äventyret i Järvastaden
Innergård Brf Äventyret i Järvastaden

“Smart, hållbart, kvalitativt och med design utöver det vanliga. ”

Kök i öppen planlösning i Brf Äventyret
Badrum i Brf Äventyret
Utsikt från takterrass i Brf Äventyret

Om bostäderna

Smart, kvalitativt och med design utöver det vanliga. De här 78 välplanerade och moderna lägenheterna har utformats för att sätta guldkant på livet. Här finns allt från effektiva 2:or för den som vill ha ut mycket av sitt hem på en mindre yta till stora taklägenheter med tilltagna terrasser och utsikt över den vackra stadsparken och skogen. Perfekt för den som letar efter något alldeles unikt i området.

Välkommen hem till familjen Johansson i Järvastaden, Solna

Jannika, hennes man Oskar och deras fem barn bor i ett radhus byggt av Resona i Järvastaden, Solna. Läs intervjun med Jannika som berättar om varför de valde att köpa bostad här, samt hur det är att bo i ett Resona-hem.
Vilka är ni som bor här?
Det är jag Jannika, min man Oskar och våra fem barn.
Hur bodde ni innan?
Både jag och Oscar bodde i varsin nyproducerad lägenhet. Jag i en 4:a i Huvudsta med mina tre barn och Oscar i en 4:a i Ursvik med sina två barn.
Varför flyttade ni till Järvastaden?
Då vi har barn i lite olika skolor så behövde vi lägesmässigt hitta något som skulle funka för alla. För oss var Järvastaden ett bra alternativ.
Hur upptäckte ni den här bostaden?
Efter en tid som särbos så längtade vi efter att ha ett gemensamt hem och började då leta för fullt. Vi kollade på en hel del bostäder men kände alltid att vi fick tumma på något, men så till slut hittade vi denna bostad som kändes helt rätt.

Varför nyproduktion?
Vi letade inte specifikt nyproduktion. Vår utmaning var att hitta någonstans där alla fick plats och en plats där alla kunde trivas.
Hur är det att bo i Järvastaden nu med facit i hand?
Det har nog slagit allas förväntningar. Från barnens perspektiv så är det ju rena drömmen att bo i ett område med så mycket barn. Det finns alltid någon ute att leka eller spela fotboll med. Jag själv växte upp i ett liknande område fast i en mindre stad och jag minns än idag hur kul det var.
Något som jag och Oscar uppskattar väldigt mycket är närheten till skogen och alla motionsspår. Något vi utnyttjar nästan dagligen skulle jag säga. Sen att det är bra kommunikationer är också något som vi uppskattar då det underlättar vardagspusslet, kanske speciellt för oss som är en familj med fem barn på tre olika skolor och en hel del fotbollsträningar då fyra av barnen spelar i lag.
Hur skulle du beskriva ditt hem?
Jag älskar mitt hem, vi älskar vårat hem. Skulle säga att det känns inte bara som ett boende utan som ett hem, efter en fullspäckad dag så är det alltid skönt att landa hemma.
Vad är det bästa med ditt hem?
Oj det finns många bra saker men det bästa måste nog ändå vara att vi alla får plats och trivs så bra som vi gör. Har alltid velat att vårt hem ska kännas öppet och att barnen ska vilja ta med sig kompisar hem. Vilket detta boende möjliggör. Många dagar när det är dags för middag så är vi inte bara sju stycken utan kanske tio och då krävs det bra planlösning vilket jag verkligen tycker att man fått till. Alla kvadrat är verkligen välplanerade. Eftersom vi är så många så är det också viktigt att alla har sina egna rum för att kunna stänga in sig i när egentid behövs. Vår stora terrass är också ett stort plus. Sommartid spenderar vi gärna många timmar där.
Var i hemmet spenderar familjen mest tid?
Det är ganska jämnt fördelat i huset. Dom större barnen spenderar en hel del tid på sina rum men sen samlas vi alla i dom sociala ytorna som kök och vardagsrum. Sommartid blir det en hel del tid på terrassen, om vädret tillåter.
Vad tycker du om bostadens standard?
Riktigt bra! Vi har just genomgått en två-årsbesiktning och tycker inte att det har varit mycket att åtgärda. Allt känns fortfarande nytt.
Hur var det att köpa bostadsrätt av Resona?
Vi var inte med från allra första början och köpte av Resona, men den kontakt vi haft med Resona har känts mycket seriös och det vi har haft synpunkter på har åtgärdats.

Hållbarhet

Hållbarhet är ett ledord för Resona. Du märker det inte bara på de energieffektiva och miljövänliga materialval som görs när vi skapar våra bostäder. I Brf Äventyret kommer det sitta solceller på taket och husets stomme är klimatförbättrad vilket innebär att betongen som används har lägre klimatpåverkan i och med att mängden cement har minskats. Under produktionstiden har vi givetvis sett till att minimera onödigt spill av material och energi, och runt omkring Äventyret är målet att den biologiska mångfalden ska bli bättre än den var innan kvarteret stod där.

Anmäl intresse

Håll dig uppdaterad om projektet och få förtur att boka en bostad.

Storlek
Typ
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.