OM OSS

Vår bakgrund

Vi har varit entreprenörer i hela vårt liv. Vår framgång har byggts på att tänka annorlunda och våga ifrågasätta gamla sanningar. När David Giertz byggde upp telekombolaget DGC sade alla i branschen att det var omöjligt: “Man kan inte som liten uppstickare etablera sig i telestationer och leverera billig internet. Det är alldeles för svårt och kommer aldrig gå.” Men det gick väldigt bra. DGC blev en av Sverige ledande telekomoperatörer och känd som en utmanare och prispressare. Bolaget noterades på Stockholmsbörsen i april 2008 och växte till 300 engagerade medarbetare. I juni 2017 blev DGC utköpt från börsen av EQT för 2.4 MDR SEK.I byggbranschen säger många likadant. “Så kan man inte göra, så här har man alltid gjort, skär gärna kostnader på annat håll, men det är omöjligt inom mitt gebit”. Ett flerfamiljshus byggs idag på stort sett på samma sätt som det gjordes för tjugo år sedan. Med den lilla skillnaden att det blivit rejält dyrare.

Genom att engagera oss i och ta ansvar för hela byggprocessen tror vi oss kunna skapa ett bättre Sverige. Då kan vi äntligen nå den kostnadseffektivitet vi strävar efter och ta de spännande beslut som alla i branschen talar om, men som inte blir av!

Resona skapar attraktiva hem som alla har råd med. Genom svensk innovation och med smart teknik bygger vi med bättre kvalitet till en lägre kostnad. Vårt mål?
Att fler skall få en bra bostad att komma hem till.

VEM VINNER PÅ DETTA?

Vi har förstås tänkt oss att bli framgångsrika, det skall vi inte hymla med. Men alla i vårt samhälle kan tjäna på en bättre byggprocess. Bostäder som det annars inte finns ekonomi i, blir plötsligt möjliga att utveckla. Och marknaden för billigare bostäder finns onekligen där. En stomme som bara har hälften så mycket material i sig har också bara halva miljöavtrycket. Och byter vi cement mot slagg så vinner miljön ytterligare på det. En process som är kostnadseffektiv är per definition inte slösaktig. Det är också bra för våra ändliga resurser. Och har vi en lägre kostnad så behöver vi inte skala bort alla de där arkitektoniska kvalitéerna som lovades i markansvisningstävlingen. Vi har mer krut kvar till materialen på insidan. Det blir både boende och samhället vinnare på.

Eiji Toyoda grundade Toyota och ses som “lean productions” fader. Han ansåg att medarbetares tid är så värdefull resurs att ineffektivitet är brott mot mänskligheten. Det unika med Toyoda var att han fick med alla på tåget, alla medarbetare kände samma övertygelse om att deras tid var värdeful och meningsful. Vi tycker det ligger något värdigt i det tankesättet. Om du jobbar i byggbranschen i Sverige, hur ser det ut i din vardag?

Vi tror på att samla all kompetens under ett och samma tak – för att kunna göra dina fyra väggar och bostad så bra som möjligt.

RESONA-GRUPPEN

Universal Electric

När vi möte Tony fick vi en stöt av energi! Tony är en engagerad, energifylld och glad elektriker och entreprenör som alltid finns där för kunderna. Tonys livsverk, Universal Electric, är ledande på markanden för byggel i Stockholm och bolaget ingår numera i vår koncern. Universal lyser upp byggarbetsplatser – och vår vardag.
Till sidan.

Resona Entreprenad

Att bygga i egen regi är att ta ansvar och äga processen. Vi vill göra våra egna misstag och lära oss av dessa. Vi tror på kunskapsåterföring, att arbeta med samma team av konstruktörer, stomfabrik, montage hela vägen till UE i projekt efter projekt. Att inte bråka om ÄTOR och viten, utan arbeta gemensamt och ständigt förbättra oss. Därför vill vi bygga i egen regi.

Resona Rentals

I vårt egna uthyrningsbolag har vi de resurser vi behöver för en effektiv etablering och byggprocess. Här har vi mycket från byggbodar, entreprenadmaskiner, staket till vårt monster till mobilkran, en 300 tons Liebherr 1300 6.2. Den kan hissa ett typiskt betongelement till 114m i höjd och i en radie på ca 50m.

Svenska Cement

Vi vill påstå att stommen i ett hus är så viktigt att det bör väljas redan innan arkitekten börjar rita. Här ligger, om du frågar oss, nyckeln till ett kostnadseffektivt, resurssnålt, miljövänligt och effektivt projekt. Vi bestämde oss tidigt för att vi ville ha kontroll över stommen och själva förstå de möjligheter och begränsningar som sätts av denna, hur den påverkar resten av inblandade underentreprenörer (UE), och på detta aggressivt applicera innovation för att ta fram bättre lösningar.
Till sidan.

Resona Anläggning

En byggnation börjar alltid med markarbete. En effektiv markentreprenad sätter ramarna för fortsättningen. Inte sällan blir det överraskningar i denna fas med kostnadsfördyrande ÄTOR som följd. Med eget anläggningsbolag kan vi fokusera på det som behöver göras och undvika trista kontraktsdiskussioner. I bolaget har vi idag ett komplett team med schakt, sprängning, transport och djuphållsborrning. Vi utför även externa entreprenader.

Zyax

I Zyax får vi verkligen utlopp vår passion för teknikutveckling och innovation. Zyax utvecklar en gateway som blir hjärtat i det självtänkande energieffektiva smarta hemmet. Det finns många roliga teknikprylar att fylla hemmet med idag, men de pratar inte alltid så bra med varandra. Vi börjar vår teknikrevolution med utvecklandet av en riktigt kompetent hjärta och hjärna.
Till sidan.