Solna


Trädgårdsbacken

Byggstart
2020
Status
Pågående
Arkitekt
Dinell Johansson
Omfattning
34 Radhus/Stadsradhus
Mäklare

Trädgårdsbacken, Järvstaden

BARA 10 minuter från stockholms innerstad, men ändå mitt i en grön oas. Just Där gränsen mellan stad och natur blir aningen diffus. här bygger vi ditt nya hem.

I barnvänliga Järvastaden uppför Resona 34 st smart designade BRF radhus fördelat på två hustyper; dels radhus om två våningar, 119 kvm, och dels stadsradhus om tre våningar, 157 kvm. Husen är vackert placerade i en svag sluttning och samtliga hus får en trevlig solfylld uteplats. Enkelriktade små lugna gator planerade för att undvika genomfart skapar trygga kvarter för barnen. Radhusen har ett socialt entreplan med härligt kök i hjärtat av huset och ett generöst vardagsrum för både vardag och fest. Den privata övervåningen erbjuder fyra sovrum med gott om smart förvaring, och ett av rummen funkar lika bra som allrum/lekrum/arbetsrum. Stadsradhusen delar planlösningen med radhusen men har i tillägg en tredje våning med obegränsade möjligheter. Är det ett allrum med stor terrass och utsikt över trädtopparna? Är det ditt privata master bedroom och din alldeles egna privata oas till uteplats? Du bestämmer!

Inflytt våren 2021, pris från 6.150.000 kr

DESIGN

Som alltid hos Resona får du redan uppgraderade material genomgående – enstavig vitpigmenterad ekparkett, kök från Ballingslöv med vitvaror från Siemens, golvvärme på undervåningen samt vacker granitkeramik Norrvange.

Om Järvastaden

Järvastaden är ett barnvänligt och tryggt område som utformats i samklang med naturen. Den jordnära färgsättningen på husen gör att området smälter in i naturen som omger hela stadsdelen, ett område som planerats med miljön i fokus. I området finns flera anlagda gräsytor och lekplatser där både stora och små kan samlas. Områdets alldeles egna temalekplats baserad på barnboksfiguren Mulle Meck är ett mycket populärt utflyktsmål som sprider glädje bland många barn och vuxna. Här är barnfamiljen i fokus med flera förskolor och Vittras grundskola. I närområdet finns ett kulturcentrum som främst vänder sig till barn och ungdomar som gillar musik, dans, teater och konst. Gemenskapen är trevlig och genuin, med mycket aktiviteter som utomhusbio i Spegeldammsparken på sommaren, valborgsfirande vid Jaktvillan och Brotorpspelen, en tävling mellan gatorna varje år med bl. a brännboll, boule och löpning. Ursviks friluftsområde är en stor tillgång med många motionsspår för löpning och skidåkning. Andra fina naturområden är Igelbäckens naturreservat med ängar med får, kor och hästar, samt Överjärva gård med en 4H-gård samt närhet till Ulriksdals slottsträdgård och Hagaparken. Matinköpen kan du göra i den välsorterade ICA-butiken med trevlig personal och i närområdet finns även större affärer som Coop, Willys, Hemköp och byggvaruhus. Mysiga restauranger och caféer finns att besöka i den lilla stadskärnan i Järvastaden. Flera shoppinggallerior finns på lättillgängligt avstånd, inte minst Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia, Solna centrum, Kista galleria och Bromma blocks. Nära finns också Sundbybergs egna charmiga shoppingstråk Sturegatan som erbjuder service och flera klädbutiker samt trevliga och mysiga restauranger och caféer. Bra kommunikationer finns med både buss och pendeltåg. Bussar passerar i området och går till bland annat Solna C, Danderyds sjukhus och Stockholms Universitetet. Pendeltåget vid Ulriksdal ligger på promenadavstånd och tar dig till centralen på 10 minuter. Du kan även cykla in till city på fina cykelvägar och med bil är det nära till både E4 och E18 som tar dig in till stan på bara några minuter.