Barkaby


Kronan

Kronan
Byggstart
2018
Status
Färdigställande
Partner
Alm Equity
Omfattning
150st

Kronan, Barkaby

KLIMAT OCH KVADRATSMARTA LÄGENHETER NÄRA SHOPPING, SERVICE OCH NATUR

I den växande Barkarbystaden bor man med den växande stadens puls, shopping, service och kommunikationer inpå knuten.

Fastigheten Kronan består av 276 klimat- och kvadratsmarta bostäder med en snittstorlek om ca 25 kvm, de flesta med balkong. På den gräslagda innergården finns utrymme för lata dagar i solen, plantering och cykelställ.

I Kronan är man granne med ett av Sveriges största handelsområden med många butiker, stor mataffär och IKEA. I området finns även vårdcentral, bvc, apotek, restauranger, caféer, gym och friskvårdsanläggningar.

I Barkarbystaden har man också nära till Järvafältets naturreservat vilket är en bonus för den som gillar friluftsliv eller att sporta i det fria.

Projektet ingår i den första etappen av Barkarbystadens utbyggnad där det gamla flygfältet tillsammans med Veddesta industriområde på sikt kommer att förvandlas till en helt ny stad med ca 14 000 bostäder, arbetsplatser, handel, service, och skolor. Området får ett fantastiskt kollektivläge med ny tunnelbana, pendeltåg, bussar, regionaltåg och direkt närhet till E18.

Projektet Kronan byggstartas av ALM Equity och utvecklas av Alm Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad tillsammans med Resona. De färdigställda bostäderna kommer förvaltas av ALM Equitys dotterbolag Smarta Hyresbostäder.